workingdog

Alla inlägg den 6 april 2012

Av Rebecka Nieminen - 6 april 2012 21:17

Hej! Idag har jag bara haft Nilja hemma då pappa ville ha Vinnie lite innan han flyttar till Indien! Nu när jag bara hade Nilja hemma så har det blivit väldigt mycket träning som hon behöver stärka sig i när hon är utan "storasyster"! I och med detta så har det blivit träning genom att följa med till husses mormor och sedan fick hon följa med mig när jag åkte in och handlade och så hade vi lite miljöträning. Miljöträning: idag blev det träning uppe vid idrottsanläggningen skogsvallen och även i skogen på väg till tvmasten :) anledning till att det blev miljöträning i skogen idag är för att hon nästan aldrig har blivit tvungen att gå i två meters koppel i skogen påven smal stig. Jag vill nämligen att hon ska kunna koppla av och inte leta älgar så fort vi kommer ut i skogen utan jag vill att det ska vara under ordnade former och därmed läggs det mycket träning på det så här års när det är löshunds förbud i markerna. Nilja skötte sig galant idag och hoppade över lite stenar och grenar och fokuserade ner på att leka med mig och kolla vad vi skulle hitta på ihop :) helt klart super nöjd över hennes insats idag :) Dom kommande dagarna så kommer det bli ett blodspår och lydnadsträning. Det går framåt med fotpositionen och apporteringen som vi har tränat på. Nu tar hon positionen rätt bra bakifrån men den är långt ifrån felfri, så här blir det att jobba på i mängder. Apporteringen går också framåt. Här har vi mest riktat in oss på att sitta kvar i kastet och själva gripandet och farten mot apporten. Jag har jobbat väldigt mycket med att hon ska tycka att set är roligt och har därför lagt avlämningen till ett senare tillfälle när jag känner att hon tycker att det är så pass roligt så att jag kan börja träna en del som inte är lika roligt som att få springa ut och hämta. Nu blir det lite Klicker träning och massage så här på en fredag kväll! // Revecka

Presentation


Jag är en ung tjej på snart nitton som går sista året på gymnasiet och lever ett liv som sambo, förlovad och som matte till två hundar.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Hundarna

Jag har två galna hundar!

En jakt labrador retriever tik på 8 år som tränas och tävlas i agility och sedan tränas hon i freestyle, lydnad, jakt, spår mm.

 

min andra hund är en Jämthunds tik på snart 6 månader som ska börja jaga till hösten som det ser ut nu.

Jag ska se lite sen framöver vad hon tycker är roligt lydnad, agility eller liknande som jag kan ägna mig åt under den tiden som det inte är jakt.

 

   
// Rebecka


Ovido - Quiz & Flashcards